Колид С

Брзи, Подвижни и Флексибилни

Колид С е една од најголемите дистрибутивни компании во Република Македонија за производи за широка потрошувачка.

Портфолио на Брендови

Застапништво на регионални и глобални брендови. Производи за широка потрошувачка на пазарот на Република Македонија.

Производство

Повеќегодишен развој, производство и пласман на сопствени брендови во категоријата домашни и рачно правени колачиња и десерти.

Дистрибуција и Продажба

Комплетна услуга и поддршка на дистрибуција и логистика до сите продажни канали, до крајниот купувач на ниво на цела Македонија.

kolid s team logo

Повеќегодишно Искуство

Колид С е една од најголемите дистрибутивни компании во Република Македонија за производи за широка потрошувачка.

Започнавме во 1994 како Колид, со дистрибуција на мали локални брендови, за денес да станеме генерални застапници и дистрибутери за регионалните лидери Краш, Дуел, Спин, Полимарк, АБЦ… и глобалните брендови Барила и Вуди.

Следејќи ги светските трендови на фокусиран настап и специјализација на посебно таргетирани програми, во 2012 година, се основаа две независни дистрибутивни компании, од каде произлезе и Колид С.

Подоцна прераснавме во компанија која покрај увоз и дистрибуција започнува и производство на кондиторски производи под брендот Сандеј, кој за кратко време стана лидер во регионот во категоријата домашни и рачно правени колачиња и десерти.

години искуство

застапништва

ПРОИЗВОДСТВО

Kолид С е лидер во производство на категоријата домашни и рачно правени колачиња и десерти познати под брендот Сандеј (Sunday).

Сандеј е семеен бизнис, меѓународно афирмиран и препознаен производител на високо-квалитетни домашни колачиња.

  • Производствен погон со површина од 5000м2, плус магацински простор.
  • Интернационални сертификати за квалитет.
  • Присутни во интернационални ланци на маркети во повеќе од 25 земји.

Важни индикатори

АКТИВНОСТИ НА КОМПАНИЈАТА ИЗРАЗЕНИ ВО БРОЈКИ

Колид С Тим константно остварува раст и позитивни резултати кои може да се истакнат преку важни показатели на работењето.

Години искуство

Вработени

Возила

Брендови

Складишта

Фабрика

Дистрибуција

Колид С поседува три дистрибутивни центри со деловен и магацински простор, соодветно распоредени да ја покриваат целата територија на земјата брзо и достапно.

Кон секој партнер пристапуваме со целосна посветеност и професионалност, обезбедувајќи брза, навремена и квалитетна дитрибуција.

Креираме специјална динамика и маршута на посетана купувачи, која гарантира навремена нарачка и оптимални количини на “роба на полица” во секое време.

Наши Брендови

Контакт

Колид С Тим Скопје – Продажба и Маркетинг

Ул. 5 Визбегово бр.43, Скопје
Република Македонија

✉️: info@kolidgroup.com
📱: +389 (0)2 55 14 200

Колид С Тим Струмица – Финансии и сметководство

Колешино бб, Струмица
Република Македонија

✉️: info@kolidgroup.com
📱: +389 (0)34 351 030

Колид С Тим – Битола

Индустриска бб, Битола
Република Македонија

✉️: magacinbitola@kolidgroup.com
📱: +389 (0) 47 22 33 93

Колид С Тим

Визбегово ул.5 бр. 43
Скопје 2400
Република Македонија