Dorina

Dorina banner

Врвните Крашови чоколади секогаш биле синоним за квалитет од доверба, а новото име и визуелен идентитет го добиja во 1996 година, кога e претставена Дорина. Повеќепати наградувана со различни признанија од страна на потрошувачите, секоја година одново го потврдува својот квалитет и ја оправдува довербата. 20-тината вкусови на Dorina се предизвик за сладокусците, но исто така и момент на среќа за оние кои им е тешко да најдат малку време за секојдневно уживање и релаксација.

За Брендот

Благодарение на Краш, божествениот мирис на чоколадо почна да ги исполнува улиците на Загреб пред повеќе од 100 години. Тоа не беа само првите чоколадни плочки во југоисточна Европа, туку и меѓу првите во светот. Иако многу се промени со текот на годините, создавањето на чоколадо со супериорен квалитет беше водечка нишка за мајсторите чоколади Краш повеќе од еден век.